Arhitektonski atelier Hržić  
Kuševićeva 6,
10000 Zagreb,
Hrvatska
tel.+385 (0)1 4851 918
fax. +385 (0)1 4851 917
e-mail.

povratak

»

 
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
 

Implementacija galerije i uređenje dijela interijera postojeće poslovne građevine Erste & Steiermarkische Bank d.d.

godina: 2020.
Zagreb
stanje: izvedeno

Javni ulazni prostor u poslovnu zgradu HQ Erste & Steiermarkische bank projektiran je kao reprezentativni prostor banke podijeljen namjenski u dvije zone, projektirane u jednu cjelovitu priču.

Ulaz u poslovni objekt na istočnoj strani otvara se u visoki prostor hall-a sa galerijom koja djelomično natkriva prostor recepcije i sjedenja, naglašavajući visinu prostora svojim vitkim stupovima. U odnosu na ulazna vrata, recepcija s desne i prostor cafe-a i sjedenja s lijeve strane oblikovno čine cjelinu.

Zidovi svojom oblogom repetiraju raster slučajnog uzorka sa širim i užim poljima, koji su naglašeni i različitom obradom materijala. Bijeli teksturirani zidovi, naspram tamnih elemenata konstrukcije i konstrukcije pročelja zgrade u međusobnom su balansu, kojim teksturalnost čistih akromatskih ploha dolazi do izražaja naspram mekanih materijala podnih obloga i sjedenja u plavičastim i zelenim koloritima.

Prostor recepcije i cafe bara naglašeni su oblikovanjem i odabirom rasvjete.

S desne strane je prostor recepcije i primanja klijenata s logom na zidu, te reprezentativnim longitudinalnim sjedenjem.

S lijeve strane ulaznog prostora nalazi se zona za sjedenje u sklopu cafe bara, koji svojim koloritom i odabirom materijala decentno sugerira boje brenda.

Pogled prema galeriji naslučuje proširenje prostora novim elementima, gdje se odvijaju prema „open space“ konceptu prijemi stranaka prodajnih sektora banke kao i zonu za kratko savjetovanje i sastanak sa klijentima ili interne brze sastanke, brainstorminge i slično.

Dolazak na galeriju preko novouređene poslovnice prema «ready made « konceptu, otvara pogled preko ostakljenih površina pročelja, te stvara otvorenu komunikaciju nasuprot «zatvorenih» prostornih kubikula (separe-a), unutar kojih se klijentima omogućuje privatnost i diskrecija.

Osim «open space» dijela galerije za klijente, dio galerije su prostorije za sastanke. Ostakljene, tranparentne i translucentne pregradne stijene ne zatvaraju poglede prema zapadnom i sjevernom pročelju te naglašenim tonovima zidova i podova unose dio gradskog okruženja u sam prostor.

Bitan element oblikovanja još je prirodno zelenilo koje se prožima u prostoru dijelom kao zelene plohe zidova, a dijelom kao samostojeće vertikale i grupe zelenila u prostoru duljih socijalnih interakcija.

nim Javni ulazni prostor u poslovnu zgradu HQ Erste & Steiermarkische bank projektiran je kao reprezentativni prostor banke podijeljen namjenski u dvije zone, projektirane u jednu cjelovitu priču.

Ulaz u poslovni objekt na istočnoj strani otvara se u visoki prostor hall-a sa galerijom koja djelomično natkriva prostor recepcije i sjedenja, naglašavajući visinu prostora svojim vitkim stupovima. U odnosu na ulazna vrata, recepcija s desne i prostor cafe-a i sjedenja s lijeve strane oblikovno čine cjelinu.

Zidovi svojom oblogom repetiraju raster slučajnog uzorka sa širim i užim poljima, koji su naglašeni i različitom obradom materijala. Bijeli teksturirani zidovi, naspram tamnih elemenata konstrukcije i konstrukcije pročelja zgrade u međusobnom su balansu, kojim teksturalnost čistih akromatskih ploha dolazi do izražaja naspram mekanih materijala podnih obloga i sjedenja u plavičastim i zelenim koloritima.

Prostor recepcije i caffee bara naglašeni su oblikovanjem i odabirom rasvjete,.

S desne strane je prostor recepcije i primanja klijenata s logom na zidu, te reprezentativnim longitudinalnim sjedenjem.

S lijeve strane ulaznog prostora nalazi se zona za sjedenje u sklopu cafe bara, koji svojim koloritom i odabirom materijala decentno sugerira boje brenda.

Pogled prema galeriji naslučuje proširenje prostora novim elementima, gdje se odvijaju prema „open space“ konceptu prijemi stranaka prodajnih sektora banke kao i zonu za kratko savjetovanje i sastanak sa klijentima ili interne brze sastanke, brainstorminge i slično.

Dolazak na galeriju preko novouređene poslovnice prema «ready made « konceptu, otvara pogled preko ostakljenih površina pročelja, te stvara otvorenu komunikaciju nasuprot «zatvorenih» prostornih kubikula (separe-a), unutar kojih se klijentima omogućuje privatnost i diskrecija.

Osim «open space» dijela galerije za klijente, dio galerije su prostorije za sastanke. Ostakljene, tranparentne i translucentne pregradne stijene ne zatvaraju poglede prema zapadnom i sjevernom pročelju ,te naglašenim tonovima zidova i podova unose dio gradskog okruženja u sam prostor.

Bitan element oblikovanja još je prirodno zelenilo koje se prožima u prostoru dijelom kao zelene plohe zidova, a dijelom kao samostojeće vertikale i grupe zelenila u prostoru duljih socijalnih interakcija.