Arhitektonski atelier Hržić  
Kuševićeva 6,
10000 Zagreb,
Hrvatska
tel.+385 (0)1 4851 918
fax. +385 (0)1 4851 917
e-mail.
WEB STRANICE SU U IZRADI...

povratak

»

 
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
448
 

Implementacija galerije i uređenje dijela interijera postojeće poslovne građevine Erste & Steiermarkische Bank d.d.

godina: 2020.
Zagreb
stanje: izvedeno

Javni ulazni prostor u poslovnu zgradu HQ Erste & Steiermarkische bank projektiran je kao reprezentativni prostor banke podijeljen namjenski u dvije zone, projektirane u jednu cjelovitu priču.

Ulaz u poslovni objekt na istočnoj strani otvara se u visoki prostor hall-a sa galerijom koja djelomično natkriva prostor recepcije i sjedenja, naglašavajući visinu prostora svojim vitkim stupovima. U odnosu na ulazna vrata, recepcija s desne i prostor cafe-a i sjedenja s lijeve strane oblikovno čine cjelinu.

Zidovi svojom oblogom repetiraju raster slučajnog uzorka sa širim i užim poljima, koji su naglašeni i različitom obradom materijala. Bijeli teksturirani zidovi, naspram tamnih elemenata konstrukcije i konstrukcije pročelja zgrade u međusobnom su balansu, kojim teksturalnost čistih akromatskih ploha dolazi do izražaja naspram mekanih materijala podnih obloga i sjedenja u plavičastim i zelenim koloritima.

Prostor recepcije i cafe bara naglašeni su oblikovanjem i odabirom rasvjete.

S desne strane je prostor recepcije i primanja klijenata s logom na zidu, te reprezentativnim longitudinalnim sjedenjem.

S lijeve strane ulaznog prostora nalazi se zona za sjedenje u sklopu cafe bara, koji svojim koloritom i odabirom materijala decentno sugerira boje brenda.

Pogled prema galeriji naslučuje proširenje prostora novim elementima, gdje se odvijaju prema „open space“ konceptu prijemi stranaka prodajnih sektora banke kao i zonu za kratko savjetovanje i sastanak sa klijentima ili interne brze sastanke, brainstorminge i slično.

Dolazak na galeriju preko novouređene poslovnice prema «ready made « konceptu, otvara pogled preko ostakljenih površina pročelja, te stvara otvorenu komunikaciju nasuprot «zatvorenih» prostornih kubikula (separe-a), unutar kojih se klijentima omogućuje privatnost i diskrecija.

Osim «open space» dijela galerije za klijente, dio galerije su prostorije za sastanke. Ostakljene, tranparentne i translucentne pregradne stijene ne zatvaraju poglede prema zapadnom i sjevernom pročelju te naglašenim tonovima zidova i podova unose dio gradskog okruženja u sam prostor.

Bitan element oblikovanja još je prirodno zelenilo koje se prožima u prostoru dijelom kao zelene plohe zidova, a dijelom kao samostojeće vertikale i grupe zelenila u prostoru duljih socijalnih interakcija.

nim Javni ulazni prostor u poslovnu zgradu HQ Erste & Steiermarkische bank projektiran je kao reprezentativni prostor banke podijeljen namjenski u dvije zone, projektirane u jednu cjelovitu priču.

Ulaz u poslovni objekt na istočnoj strani otvara se u visoki prostor hall-a sa galerijom koja djelomično natkriva prostor recepcije i sjedenja, naglašavajući visinu prostora svojim vitkim stupovima. U odnosu na ulazna vrata, recepcija s desne i prostor cafe-a i sjedenja s lijeve strane oblikovno čine cjelinu.

Zidovi svojom oblogom repetiraju raster slučajnog uzorka sa širim i užim poljima, koji su naglašeni i različitom obradom materijala. Bijeli teksturirani zidovi, naspram tamnih elemenata konstrukcije i konstrukcije pročelja zgrade u međusobnom su balansu, kojim teksturalnost čistih akromatskih ploha dolazi do izražaja naspram mekanih materijala podnih obloga i sjedenja u plavičastim i zelenim koloritima.

Prostor recepcije i caffee bara naglašeni su oblikovanjem i odabirom rasvjete,.

S desne strane je prostor recepcije i primanja klijenata s logom na zidu, te reprezentativnim longitudinalnim sjedenjem.

S lijeve strane ulaznog prostora nalazi se zona za sjedenje u sklopu cafe bara, koji svojim koloritom i odabirom materijala decentno sugerira boje brenda.

Pogled prema galeriji naslučuje proširenje prostora novim elementima, gdje se odvijaju prema „open space“ konceptu prijemi stranaka prodajnih sektora banke kao i zonu za kratko savjetovanje i sastanak sa klijentima ili interne brze sastanke, brainstorminge i slično.

Dolazak na galeriju preko novouređene poslovnice prema «ready made « konceptu, otvara pogled preko ostakljenih površina pročelja, te stvara otvorenu komunikaciju nasuprot «zatvorenih» prostornih kubikula (separe-a), unutar kojih se klijentima omogućuje privatnost i diskrecija.

Osim «open space» dijela galerije za klijente, dio galerije su prostorije za sastanke. Ostakljene, tranparentne i translucentne pregradne stijene ne zatvaraju poglede prema zapadnom i sjevernom pročelju ,te naglašenim tonovima zidova i podova unose dio gradskog okruženja u sam prostor.

Bitan element oblikovanja još je prirodno zelenilo koje se prožima u prostoru dijelom kao zelene plohe zidova, a dijelom kao samostojeće vertikale i grupe zelenila u prostoru duljih socijalnih interakcija.